Pak een stuk lang hout en zaag het doormidden. Grenen is een goede keuze om mee te beginnen, omdat het een hoge pureefactor heeft, wat betekent dat het wat vergevingsgezinder is wat betreft pasvorm dan bijvoorbeeld eikenhout. Kies een kopzijde op elk stuk en markeer het met een F.

Als je een markeerapparaat hebt, meet dan de lengte van de laadklep (zoals hieronder weergegeven) en schrijf vervolgens de basislijn van je zwaluwstaarten op beide zijden van het prikbord. En als je geen markeringsmeter hebt, meet dan de breedte en teken je basislijn af met een mes tegen een richtliniaal.

Pak je prikbord en plaats het in je bankschroef. Houd de buitenkant van je af gericht. De methode van Glen is om eerst pinnen te markeren en te knippen. Dit maakt het later gemakkelijker om staarten te markeren (behandel dit in deel 2).

Uw zwaluwstaartmarkeringsmeter (Glen raadt een 12 aan?) op het gezicht. meter, maar andere hoeken zijn beschikbaar) op het gezicht ongeveer 1/10 cm vanaf de linkerrand en markeer de rand van uw eerste halve speld zoals hieronder weergegeven. Plaats uw zwaluwstaartmarkeergereedschap ongeveer 1/10 cm van de rechterrand en markeer de halve pin.

U moet nu de breedte van elke pin en staart bepalen. Als je met een board van 13 cm breed werkt, stelt Glen drie staartgebieden voor (twee zou te gemakkelijk zijn!). Verdeel het staartgebied (het gebied tussen de lijnen) in 3 delen. Maak een markering in het midden van elke sectie die het midden van een speld zal worden. Maak je geen zorgen dat je te precies bent met de plaatsing, want als ze perfect uit elkaar staan, geloven mensen misschien niet dat je de zwaluwstaarten met de hand hebt gesneden!
Markeer de pinnen met de zwaluwstaartmeter door 1/20 cm in elke richting vanaf de markeringen te bewegen.

Breng nu de lijnen langs de voorkant van het bord over naar uw kraslijn met behulp van een combinatievierkant, zoals rechts wordt weergegeven. Hoewel u de lijnen aan beide zijden van het bord niet hoeft te markeren, vindt u het misschien handig, tenminste totdat uw zaagoefening begint. Markeer de afvalgebieden duidelijk met een vaste X, zodat u in één oogopslag kunt zien welk materiaal u gaat opruimen.

Gebruik uw duim om uw zaag te geleiden. Plaats het net buiten de rechterhoek van de voorkant van de linkerpin. Verlaat altijd uw lijn, maar niets meer (het wordt gemakkelijker door te oefenen).

De zaag moet in een steile hoek staan. U wilt zowel de achterrand als de schrijflijn tegelijkertijd raken. Zodra u de basislijn aan de voorkant hebt geraakt, kantelt u de zaag en blijft u zagen totdat de zaag evenwijdig aan de vloer is en u de basislijn aan beide kanten hebt geraakt. Ga langzaam en controleer je voortgang aan de andere kant van het bord (daar komen de extra lijnen van pas). Wanneer u de basislijn bereikt, stopt u.

Ga door met snijden aan de rechterkant. Ga vervolgens naar de volgende. Ga terug naar de linkerkant. En denk er altijd aan om je lijn te verlaten. Waarom eerst alle één kant? Dit zorgt ervoor dat uw zaaghoeken hetzelfde blijven voor meerdere sneden, en u hoeft ze niet heen en weer te verstellen. Het is efficiënter en het helpt bij het opbouwen van spiergeheugen.

Nadat je alle pinnen hebt doorgeknipt, verwijder je eventueel afval. Klem het werkstuk vast met de brede kant van het afvalgebied (de staartmoffen) naar boven gericht (misschien wilt u een stukje schroot tussen uw werkstuk en uw werkbank leggen). Je beitel moet vlak voor je basislijn worden geplaatst. De afgeschuinde kant van het bord moet naar het einde wijzen. Kantel de beitel iets om de verbinding te ondersnijden.

Vanwege de kleine hoek zal je eerste hamerslag de beitel in je basislijn drijven en de achterrand van het staartgebied definiëren. Nu ben je klaar om je eerste beetje afval te laten knappen. Uw beitel moet met de schuine kant naar boven worden geplaatst aan de bovenrand van het gebied waar u zojuist de kopse kant hebt gesneden. Gebruik vervolgens je hamer om op de beitel te tikken. De beitel moet in het hout bijten en het afval optillen. Ga nu terug naar het beitelen van het oppervlak van het bord, opnieuw een hoek van slechts een paar graden, en geef het een paar scherpe slagen met je hamer. Verwijder vervolgens alle afvalstoffen. Blijf doorgaan tot je het einde van het bord bereikt. Draai vervolgens het bord om en ga door met het proces met de andere kant. Dit gezicht is erg belangrijk. Het is gemakkelijk om een hoek te missen en afval te verwijderen.

Je prikbord is nu compleet. Nu kunt u doorgaan naar de laadklep in de volgende aflevering.